Джак Милър бе най-бърз в първата тренировка на изсъхващата „Ред Бул Ринг“

Пилотът на Дукати Джак Милър записа най-доброто време в първата свободна тренировка преди надпреварата за Гран При на Австрия, 13-ти кръг за сезон 2022 в MotoGP.

Австралиецът се ориентира най-добре от всички на изсъхващата писта „Ред Бул Ринг“ и в самия край на сесията успя да запише време от 1:30.756 с комбинация от гуми софт-медиум. По този начин той победи с 0.618 секунди пилотът на Прамак Дукати Йоан Зарко, а тройката с пасив от 0.820 допълни световният шампион за 2020 година Жоан Мир от Сузуки.

Последен на по-малко от секунда зад Милър се нареди един от кандидатите за негов заместник в Дукати догодина Хорхе Мартин от екипа на Прамак Дукати, който бе с 0.860 по-бавен от австралиеца. Настоящият световен първенец и лидер в генералното класиране преди старта в Австрия Фабио Куартараро от Ямаха затвори първата петица, с пасив от 1.017.

Останалите позиции в топ 10 към момента се заемат от Алекс Ринс (Сузуки), миналогодишният победител в Гран При на Австрия Брад Биндър (КТМ), Такааки Накагами (ЛСР Хонда), Енеа Бастианини (Грезини Дукати) и трикратният победител на „Ред Бул Ринг“ Андреа Довициозо (РНФ Ямаха). Първи извън десетката остана Маверик Винялес (Априлия), точно зад него се нареди и Марко Бедзеки (ВР46 Дукати), който първи сложи сликовете в рамките на сесията, 16 минути преди нейните край. 

Втората свободна тренировка преди надпреварата за Гран При на Австрия започва по-късно днес, в 15:10 часа българско време. В нея почти сигурно класирането ще претърпи доста промени, тъй като прогнозите не предвиждат повече дъждове над „Ред Бул Ринг“ до края на деня. 

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти