Шефът на Европейската атлетика Добромир Карамаринов: Подкрепяме концепцията за мултиспорт, но с важни корекции

Президентът на Европейската атлетика Добромир Карамаринов съобщи, че в момента се водят дискусии дали спортът ще участва в новия формат на Европейските първенства. Тази година Европейското първенство в Мюнхен обединява девет различни спорта.

Българинът, който бе избран на престижния ръководен пост пред миналия октомври, заяви, че федерацията е доволна да бъде част от общото първенство. "Ние подкрепяме концепцията за мултиспорт, но трябва да има важни корекции", заяви Добромир Караманиров в Мюнхен, цитиран от вестник "Траунщайнер Тагблат".

Съветът на директорите трябва да вземе решение за следващото първенство и това ще стане скоро, а не след година. Ще се обсъжда провеждането на Европейското първенство по лека атлетика през 2026 година. Президентът на германската асоциация по лека атлетика Юрген Кесинг е застъпник на позицията, че шампионатът на царицата на спортовете трябва да се провежда отделно. През 2018 година той се проведе в Берлин, отделно от другите спортове, които бяха в Глазгоу. 

"Представителите на леката атлетика забелязаха, че сме само един от деветте спорта, които се провеждат, и вече нямаме това значение. Тогава е повече от логично да кажем, че можем да се справим сами. Искаме да сме самостоятелни като търговска марка", изрази позицията си Кесинг.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти