Барселона вкарва договора на Де Йонг в съда

Шефовете на Барселона са уведомили Френки де Йонг, че са открили доказателства за извършване на престъпни действия от предишния борд на директорите при подписването на новия договор на нидерландеца, парафиран от старото ръководство на клуба през 2020 година. Поради тази причина настоящото ръководство е поискало от Де Йонг да се съгласи да се върне към условията на контракта му от 2019 година. В противен случай Барселона ще се обърне към съда за анулиране на договора, твърди Дейвид Орнстийн.

Това е поредният опит на клуба да избяга от споразумението, сключено от предишния президент Джосеп Мария Бартомеу. Според новия контракт Де Йонг трябва да получи чисто 20 милиона евро през този сезон и 25 милиона евро през следващия сезон.

Клубът все още дължи на Де Йонг 20 млн. под формата на отложени заплати, които не са били изплатени заради мерките, свързани с пандемията. Тези пари бяха считани като една от пречките за евентуален трансфер на нидерландеца в Манчестър Юнайтед или Челси.

Самият играч не иска да напуска, но и не иска да намалява заплатата си. Вчера Жоан Лапорта за пореден път увери, че Де Йонг ще остане в Барселона.

Още от Футбол свят

Виж всички