Манчестър Сити започна преговори за юноша на Барселона

Манчестър Сити има нова главна цел за подсилването на лявата зона на своята защита. Според The Athletic английският шампион е започнал преговори с Андерлехт за 21-годишния Серхио Гомес, който умее да играе по целия ляв фланг, но най-вече като бек.

От изданието обаче уточняват, че “гражданите” приемат евентуалния негов трансфер като инвестиция за бъдещето и затова ще продължат да търсят по-опитен футболист, който да е титуляр на позицията ляв бек. Както е известно, Брайтън вече им отказа офертата от 40 млн. паунда за Марк Кукурея, но на “Етихад” не възнамеряват да я покачват.

Гомес е продукт на академиите на Еспаньол и Барселона, като прекарва осем години в “Ла Масия”, след което през 2018-а преминава в Борусия (Дортмунд). Той има и двегодишен период под наем в Уеска, а миналото лято се присъедини към Андерлехт, за който в дебютния си сезон записа 49 мача със 7 гола и 15 асистенции. Талантливият играч е младежки национал на Испания, за която има 9 двубоя с 6 попадения и 6 асистенции. Договорът му с гранда от Брюксел е до 2025-а.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти