Ман Сити ще започне сезона без основен защитник

Манчестър Сити ще бъде без Аймерик Лапорт за началото на сезона. Испанският национал е претърпял операция на коляното, разкри мениджърът на “гражданите” Пеп Гуардиола. “За август е аут, вероятно септември ще започне тренировки с отбора. Засега се развива добре, но трябва да сме внимателни поради коляното. Има нужда от време”, заяви наставникът.

Попитан относно други нови попълнение и по-специално Марк Кукурея, Гуардиола отговори: “Той е играч на Брайтън. Ако е възможно, ще привлечем още един футболист. Ако не може, оставаме така. Жоао Кансело може да играе отляво на защитата, както и Нейтън Аке. Никога не се оплаквам за състава. Понякога трансферният прозорец диктува какво правиш. Първия сезон искахме да вземем играчи под наем и не успяхме да привлечем никой. Този сезон, не знам какво се случи, но в първите няколко седмици си свършихме работата”.

Пеп заяви, че не очаква новите попълнения Ерлинг Холанд и Калвин Филипс да имат нужда от време за адаптация. Утре Ман Сити се изправя срещу Ливърпул в битка за “Къмюнити Шийлд. “Утре ще опитаме да спечелим първия трофей. Голям успех е да сме тук. Позваме съперника доста добре. Ще видим в какво състояние сме след три седмици подготовка, беше прекалено кратка”, допълни Гуардиола.

Още от Футбол свят

Виж всички