Тенис академия Каратанчева предоставя нова възможност за любителите

През месец август Тенис академията на Сесил Каратанчева ще приеме домакинството на кръг от вечерните турнири на най-голямата аматьорска верига в България - „Interactive tennis“.

“Радваме се, че ще бъдем домакин на най-популярната любителска верига в страната. Тенис академията ни разполага с шест перфектни клей корта и е напълно подготвена да приеме турнир от такава категория. Традиционно всяка неделя организираме любителски турнири, но с домакинството на вечерните турнири, ще дадем допълнителна възможност на нашите абонати, както и на всички нови играчи, да се уверят в качествата на базата, която градим всеки ден с моя екип и влагаме много любов в това“, заяви Сесил Каратанчева

Благодарение на отличната рейтингова система на Интерактив Тенис вечерните турнирите предлагат три различни нива на игра, в които участниците могат да се включат в зависимост от техните способности и рейтинг, което им гарантира максимално интересни двубои с равностойни опоненти.

Състезанието стартира на 1 август, като през първата седмица в оспорвани битки ще влязат начинаещите играчи от категория 125. Тази категория е подходяща за „прохождащите“ в състезателния тенис, които искат да усетят адреналина от играта на точки.

Средната категория, която е подходяща и за по-напреднали играчи, започва седмица по-късно, на 8ми август. В нея освен начинаещите играчите с рейтинг от 10, 9 и 8, могат да се включат и играчите с рейтинг 7 и 6, които са поставените в категория 250. В най-високата категория на турнира – ITL500 могат да вземат участие всички, които искат да премерят сили с опитни играчи, надпреварата стартира на 15ти август. Тази, както и останалите категории, са отворени за начинаещи играчи, които искат да се запишат, за да трупат допълнителен опит в състезателна атмосфера, изправяйки се срещу състезателите с най-висок рейтинг. Среща с такъв играч би била истинско и вълнуващо предизвикателство.

Вечерните турнири на ИТЛ са популярни в тенис средите, с това, че формата се доближава до този на професионалистите и предлагат условия на игра, които да накарат всеки участник да се почувства досущ като своя идол. Освен формата, който е 2 от 3 сета и квалификациите за всяка схема, състезанията продължават две седмици, което позволява на любителите да се потопят в емоцията наречена „тенис турнир“.

Записването за трите категории вече е отворено, а желаещите да се включат в категория ИТН 125 могат да го направят до 30 юли. За повече информация и регистрация може да посетите сайта на Интерактив Тенис.

Още от Тенис

Виж всички