Борусия (Дортмунд) взима ветеран за заместник на Алер

Борусия (Дортмунд) продължава търсенето на нов нападател, който да заеме мястото на Себастиен Алер. Както е известно, новото попълнение на вестфалци бе диагностициран с рак на тестисите и се наложи да се подложи на операция, като ще отсъства от терените неопределено време. Затова на "Сигнал Идуна Парк" имат нужда от играч, който да води атаката в негово отсъствие, а последното име, към което са се насочили е на ветерана Антони Модест от Кьолн, твърди "Тутомеркато".

34-годишният французин впечатли с представянето си през миналия сезон, в който отбеляза 20 гола в Бундеслигата. Той има договор с "Козлите" до 2023 година, което означава, че от Дортмунд ще трябва да платят трансферна сума за правата му, но тя едва ли ще е твърде голяма, като се очаква да е не повече от 5 милиона евро.

Модест не е единствената опция пред Борусия, като в последните дни се спрягат имената и на Мауро Икарди и Кшищоф Пьонтек. На този етап обаче името на французина излезе на преден план, а вероятно една от причините за това е, че той ще излезе доста по-евтино от другите две опции.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти