Макрон се срещна с организаторите на Олимпийските игри в Париж през 2024-а

Президентът на Франция Еманюел Макрон проведе среща тази сутрин с представители на Олимпийския и Параолимпийския комитет на страната във връзка с организирането на Олимпийските игри в Париж през 2024 година, предаде агенция "Франс Прес".

По време на срещата в Елисейския дворец Макрон е "представил нови сведения за планираната мобилизация на държавните служби" в периода на Олимпиадата.

В съвещанието взеха участие ръководителят на организационния комитет Тони Естанге, премиерът на страната Елизабет Борн, финансовият министър Брюно Льо Мер, министърът на вътрешните работи Жералд Дарманен, както и представители на френските спортни организации.

Както предава агенцията целта на срещата е била обсъждането на "възможни уязвими места" при организацията на Олимпийските игри. По данни на агенцията миналото лято компанията "Солидео", която отговаря за строителството на олимпийските обекти и инфраструктурата в града, е увеличила бюджета си до 4 милиарда евро, от които 1,55 милиарда евро са държавни средства.

Другият проблем е обезпечаването на безопасността. Организаторите трябва да намерят 20 хиляди души, които ще следят за реда. Отбелязва се също, че две линии на метрото, които трябва да свързват олимпийските обекти с центъра на града, няма да бъдат построени навреме.

Олимпийските игри ще се проведат от 26 юли до 11 август 2024 година.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти