Пламен Константинов: Разбирам чужденците, които не искат да играят в Русия

Бившият капитан и селекционер на България Пламен Константинов и неговият Локомотив (Новосибирск) продължават своята подготовка във Варна. Тимът от Сибир отново си поставя високи цели, след като през сезон 2021/22 се окичи със среброто в Русия.

Пламен Константинов: Сапожков ще играе за Локомотив на Спартакиадата, а след това ще премине във Верона

"Имаме както млади, така и опитни играчи. Опитваме се да ги пазим, не е лесна ситуацията със състава. Сега е сложно с чужденците - труден е изборът, както и самата покана към чужденците. Мнозина не искат да играят в Русия. Всички разбират, че това се дължи на политическата ситуация."

Александър Костадинов започна тренировки с Локомотив (Новосибирск) под ръководството на Пламен Константинов

"Многото санкции пречат. Спортът за много страни е лицето на самата държава и той винаги е бил намесен в политиката, колкото и да не ни се иска. Надявам се играчите да направят своя избор само от спортна гледна точка. Мога да гарантирам, че условията в нашия клуб са сред най-добрите в света. Организация, медицина, подготовка - всичко е на ниво. Всеки легионер, който дойде при нас, остава доволен от нивото в Локомотив и нашия професионализъм."

"Разбирам чужденците, които са притеснени и леко скептични относно ситуацията тук", сподели Константинов пред клубния сайт в началото на подготовката.

Първо в Sportal.bg: Андрей Жеков продължава кариерата си в европейски гранд

От новия сезон негов помощник ще бъде бившият треньор на Левски и съотборник в националния ни отбор Андрей Жеков.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти