Спартак (Пд) обърна дубъла на Локомотив (пд)

Спартак (Пловдив) победи с 3:2 тима на дубъла на Локомотив (Пловдив) в мач, игран в събота на стадиона в Садово. Двубоят бе изтеглен за 9:30 заради очакваните големи жеги в днешния ден.

Старши треньорът на Спартак Данаил Бачков не можеше да разчита на 11 футболисти. Заради контузии срещата пропуснаха Димитър Георгиев, Радослав Влашев, Стойчо Папазов, Георги Йотовски, Елмаз Сюлейман, Доминик Дюлгерски, Иван Ангелов, Давор Илиев, Христос Доков, Валентин Сливов и Веселин Локов.

Дублиращият тим на Локомотив започна мача по-добре и възползвайки се от грешки в отбраната на Спартак, поведе с 2:0. Алекс Колев откри след асистенция на преотстъпения от Марица Теодор Фърков. Самият Фърков се разписа малко по-късно за 2:0.

След 30-ата минута „гладиаторите“ доминираха напълно, удряйки три греди и пропускайки дузпа в четвърти пореден мач.

В 37-ата минута Кирил Георгиев сложи топката на главата на Георги Лазаров, който вкара във вратата на Локомотив за 2:1. В 67-ата Кирил Георгиев от много малък ъгъл прониза вратата за 2:2, а в 86-ата минута Димитър Юруков бе най- съобразителен след разбъркване в наказателното поле и донесе победата за Спартак с крайното 3:2. Тодор Тимонов пропусна дузпа в 57-ата, а Антон Маргаритов, Георги Лазаров и Александър Стойчев удариха гредите.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти