Хари Кейн донесе пълен обрат на Тотнъм в сблъсъка с Рейнджърс

Тотнъм постигне не особено лесна победа с 2:1 в гостуването си на Рейнджърс на “Айброкс”, която бе част от предсезонната подготовка на тима. Пълен обрат за “шпорите” донесе Хари Кейн (50’, 56’) с двете си поапдения в разстояние на само шест минути в началото на второто полувреме, след като Антонио-Мирко Чолак (24’) бе открил за домакините през първата част. Лондончани започнаха с познат от миналия сезон, а новите попълнения, за които бяха похарчени над 100 милиона паунда до момента, се появиха около 70-ата минута.

Футболистите на Антонио Конте започнаха добре двубоя в първите минути, но с минаването на времето домакините поеха инициативата в свои ръце и създадоха някои опасности пред Лорис. Те

Откриха резултата в 24-ата минута, когато отличен пробив на Матондо на дясното крило завърши с центриране и там Цолак отблизо прати топката във вратата за 1:0. Това отново активизира футболистите на “шпорите”, които в рамките на няколко минути първо пропуснаха отлично положение чрез Кейн, а малко след това и Кулушевски удари гредата. Ситуациите пред вратата на Рейнджърс продължиха да се редят до края на полувремето, но топката така и не навести мрежата на ветерана Алън Макгрегър.

Тотнъм изравни резултата пет минути след началото на второто полувреме след отлична самостоятелна акция на Хари Кейн, която завърши с отличен удар с десния крак в обратния ъгъл за 1:1. Капитанът на Англия направи пълен обрат в 56-ата минута, когато отново оплете топката в мрежата от границата на наказателното поле с хубав удар в левия ъгъл на Макгрегър за 2:1.

Играчите на Джовани ван Бронкхорст имаха добра възможност да изравнят резултата в 80-ата минута, но играч в синьо стреля с глава слабо само от няколко метра пред голлинията и появилия се като резерва Макгрегър спаси.

Следващата контрола на Тотнъм е следващата събота, когато те ще играят срещу Рома в Израел.

Още от Футбол свят

Виж всички