Крисчън Тейлър няма да защитава световната си титла в тройния скок, след като отпадна в квалификацията

Четирикратният световен шампион в тройния скок на открито Крисчън Тейлър няма да защитава титлата си от Доха 2019. 32-годишният американец, който е и двукратен олимпийски шампион в дисциплината, не успя да се класира за финала на Световното в Юджийн, след като постигна 16.48 метра в квалификацията. Тейлър се завърна в сектора през тази година, след като през миналата претърпя операция на ахилесовото сухожилие.

Най-добър резултат в квалификацията постигна олимпийският шампион Педро Пабло Пичардо (Португалия) - 17.16 м. Той ще се опита да спечели и първата си световна титла, след като вече има два сребърни медала от планетарни шампионати на открито за Куба.

Световният рекордьор в зала и бронзов медалист от Олимпиадата в Токио и от Световното в Доха през 2019 г. Хюз Фабрис Занго (Бурунди) постигна 17.15 м в квалификацията.

Носителят на четири медала от световни първенства на открито (два сребърни и два бронзови) и двукратен сребърен олимпийски медалист Уил Клей (САЩ) се класира за финала в последния си опит, след като се приземи на 16.70 м. Домакините ще имат още един представител в този финал и това е бронзоният медалист от Световното в зала в Белград тази зима Доналд Скот, който скочи 16.84 м.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти