Двама българи са сред делегатите на Европейските шампионати по хандбал във Варна

Делян Генчев (на главната снимка) и Андрей Андреев (на снимката долу) са българските делегати на Европейските шампионати по хандбал за младежи до 20 години във Варна. Генчев беше сред официалните лица на EHF в първото първенство, което се проведе в периода 2-10 юли, а Андрей Андреев е в листата за втория шампионат, който започна вчера и ще продължи до 24 юли.

Петима делегати и шест съдийски двойки обслужват състезанието. Колегите на Андреев са Николае Визитиу (Молдова), който е и отговорник за състезанието от страна на EHF, Виле Хелмут (Австрия), Исгандар Асгаров (Азербайджан) и Владимир Йович (Босна и Херцеговина). Реферите на шампионата са от Босна и Херцеговина, Естония, Косово, Люскембург, Черна гора и Полша. Надежда Лацина е ивент-мениджър на турнира, а официално лице от страна на EHF е Бенте Акснес – член на Изпълнителния комитет на Европейската централа. 

Общо 29 срещи ще се изиграят по време на M20 EHF Championship 2. В шампионата участват отборите на Израел, Литва, Гърция, Люксембург и Великобритания в група „А“ и Република Северна Македония, Швейцария, Румъния, Украйна и Косово в група „Б“.

В първите два мача от група „А“ на турнира вчера Израел победи Люксембург с 32:26, а Гърция се наложи над Великобритания с 37:26. В група „Б“: Северна Македония – Украйна 23:23 и Румъния – Косово 39:26. 

Входът за срещите в Двореца на спорта е свободен. Всички двубои се предават директно в ефира на B1B.BOX.

Снимки: Sportsphotographers

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти