Олимпия се спаси от голям провал

Олимпия (Любляна) беше близо до ранно отпадане от Лигата на конференциите, но късен гол на Агустин Дофо прати мача срещу Диферданж в продължения, а там Горан Милович донесе победата с 2:1 на словенците. Преди това домакините от Люксембург поведоха с гол на Хуан Бедурет (9') и се виждаха крайни победители, но резервата Муса Маазу получи червен картон в 84-ата минута, а малко след това дойде изравняването. С човек по-малко Диферданж се стремеше да се добере до дузпи, но не издържа на натиска на "змейовете" в продълженията. 

Другият словенски представител Мура имаше по-лесна задача и победи с 2:1 у дома молдовския Сфънтул Георге. Никола Петкович и Мирлинд Даку бяха точни за тима от Мурска Собота, който спечели със същия резултат и първия двубой. За гостите се разписа Сергей Свинаренко

Будучност (Подгорица) завърши 2:2 с Лапи и се класира напред с общ резултат 4:2. В самия край на двубоя домакините от Косово можеха да запишат победа за престиж, но пропуснаха дузпа. Погон (Шчечин) изненадващо отстъпи с 0:1 на КР Рейкявик в Исландия, но това не беше фатално заради убедителния успех с 4:1 преди седмица. Хамрун Спартанс от Малта пък постигна впечатляваща победа с 4:1 над Алашкерт и елиминира тима от Армения.

Лига на конференциите, резултати: Диферданж - Олимпия (Любляна) 1:2 след прод. (1:1)Мура - Сфънтул Георге 2:1 (2:1)Лапи - Будучност (Подгорица) 2:2 (0:2)Хамрун Спартанс - Алашкерт 4:1 (0:1)КР Рейкявик - Погон (Шчечин) 1:0 (1:4)

Снимка 1: siol.net

Още от Футбол свят

Виж всички