Джонсън-Томпсън с нов треньор преди Световното

Катарина Джонсън-Томпсън призна, че е сменила треньора точно преди защитата на световната си титла, за да има най-добри шансове за успех на Олимпийските игри през 2024 г. Британската седмобойка прекрати петгодишната си тренировъчна връзка с Бертран Валчин през 2021 г.

Но само месеци след като се премести във Флорида, 29-годишната световна шампионка се раздели с Петрос Киприану този юни, тъй като “просто не ми вървеше там“.

“Гледайки напред към Париж 2024, исках да взема тези решения по-скоро, отколкото по-късно“, каза тя.

Валчин помогна на Джонсън-Томпсън да спечели световното злато в Доха през 2019 г. и сега тя се върна в Обединеното кралство, за да работи с Астън Мур, който я е тренирал преди, когато предишни треньори не са можели да се присъединят към нея на определени състезания.

Тя добави: “Взех решение да се върна у дома и да продължа напред без Петрос, което е жалко. В крайна сметка трябва да направя това, което е правилно за мен и вярвам, че е това. Завършихме приятелски. Ето защо не исках наистина да влизам в това и да предизвиквам ненужни заглавия.“

Освен че се адаптира към нов треньор преди тазгодишното световно първенство в САЩ, което започва утре, Джонсън-Томпсън все още се връща към оптимална форма след различни проблеми с контузии през последните 18 месеца.

Тя се възстанови от разкъсване на ахилеса, за да участва на миналогодишните олимпийски игри в Токио, само за да види как мечтата за първи олимпийски медал си отива заради контузия на прасеца на 200 метра.

Джонсън-Томпсън регистрира третия си най-слаб резултат за седмобой в Гьоцис през май (6174), въпреки че това беше първият й пълен седмобой, откакто стана световна шампионка с британски рекорд от 6981 през октомври 2019 г.

Двукратната олимпийска шампионка Нафи Тиам иска да си върне титлата, която белгийката спечели през 2017 г.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти