Джепчирчир и Нионсаба пропускат Световното

Олимпийската шампионка от Токио в маратона Перес Джепчирчир и Франсин Нионсаба ще пропуснат Световното първенство по лека атлетика този месец. Джепчирчир няма да стартира в Юджийн заради контузия на бедрото, докато Нионсаба от Бурунди има стрес фрактура.

Нионсаба, олимпийска сребърна медалистка на 800 метра през 2016 г., беше записана за участие на 5000 и 10 000 метра. 29-годишната атлетка от Бурунди получи забрана да се състезава в предпочитаната от нея дистанция от 800 метра през 2019 г. поради твърде високи нива на тестостерон.

“Толкова съм разочарована, но предпочитам да не влошавам контузията, тъй като все още имаме друго световно събитие следващата година преди моята защита на олимпийската титла на Игрите в Париж през 2024 г.“, каза 28-годишната кенийка Джепчирчир.

"Преди около месец имах начало на стрес фрактура. Аз и моят екип направихме всичко възможно да се възстановя. Сега съм почти добре, но не можах да тренирам през целия този период, така че не съм във форма, която може да ми позволи да се представя така, както исках“, написа Нионсаба в социалните мрежи.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти