Кирьос: С Джокович станахме близки покрай Australian Open

Финалистът на “Уимбълдън” Ник Кирьос разкри малко повече подробности за коренната промяна в отношенията с 20-кратния шампион от “Големия шлем” Новак Джокович. Катарзисът на “връзката” им бе по време на фиаското с великия сърбин на Australian Open, когато така и не бе допуснат до участие заради липсата на ваксина срещу коронавируса. 

Кирьос бе сред малкото, ако не и единственият от тенис звездите, който публично се застъпи за Джокера и укори отношението към него от австралийските власти и някои фенове.

“Определно имаме приятелски отношения сега, което е странно. Преди имахме нещо като вражда, но беше добре за спорта, защото се шумеше повече, когато играехме един срещу друг. Беше интересно за медиите и за феновете.

Откакто аз се застъпих за него, така да се каже, бях единственият играч, който го направи по време на драмата в Австралия, тогава уважението беше заслужено.

Оттогава си разменяме съобщения в “Инстаграм”, което е много странно. Даже по-рано тази седмица той ми написа, че се надява да се срещнем в неделя (на финала”, сподели Кирьос, който е първият играч, класирал се без игра на финал на “Уимбълдън”.

Рафа Надал се отказва от полуфинала на “Уимбълдън”

До най-големия двубой в кариерата си австралиецът стигна след отказването на Рафаел Надал заради разкъсване на коремен мускул.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти