Новият треньор на ПСЖ сменя тактиката

Кристоф Галтие, който се очаква да бъде обявен за новия треньор на Пари Сен Жермен, вече работи по облика на отбора за новия сезон. В неговото назначаване няма съмнение. От Ница официално обявиха, че се разделят с него, а президентът на клуба дори му пожела успех в ПСЖ.

Според “Екип” Галтие вече е посетил тренировъчната база на парижани “Камп де Лож” и ще бъде там утре за началото на подготовката за новия сезон. Очаква се той официално да бъде представен във вторник.

Наставникът работи заедно с новия спортен директор Луис Кампос по селекцията, а междувременно мисла за тактиката. Галтие обмисля да заложи на трима в центъра на защитата, като целта му е да даде най-добрата възможност за изява на Лионел Меси и Килиан Мбапе. Неймар не влиза в плановете, но неговото бъдеще не е ясно.

“Екип” твърди, че на този етап само шестима играчи имат гарантирано титулярно място. Галтие смята да сложи край на вратарския дебат и Джанлуиджи Донарума да бъде постоянен титуляр за сметка на Кейлор Навас. Ашраф Хакими, Маркиньос, Марко Верати, Меси и Мбапе ще бъдат гръбнакът на тима.

Още от Футбол свят

Виж всички