Хил: Състезанието на "Силвърстоун" ще е много важно

Световният шампион за 1996 година във Формула 1 Деймън Хил е на мнение, че Гран При на Великобритания ще е много важна за развитието на сезона и битката за титлата, тъй като ако не си върнат инициативата за Шарл Леклер и Ферари ще става все по-трудно да се борят с Макс Верстапен и Ред Бул.

Верстапен спечели 6 от последните 8 състезания във Формула 1 и има 46 точки аванс пред съотборника си Серхио Перес, а Леклер е на 49 от водача. Така в рамките на 6 състезания Макс успя да заличи изоставане от 46 точки и да натрупа аванс от 49 пред Шарл, общо 95 точки.

„Моментът и състезанието на „Силвърстоун” са важни, тъй като ще видим накъде ще поеме развитието на шампионата – обясни Хил. – Ако успехите на Макс продължат, то на Ферари ще им е много, много трудно да заличат изоставането си. Мисля, че сме точно пред развръзката.”

Д-р Марко не е доволен от Ред Бул: Работим в грешната посока

Леклер не се е качвал на подиума от състезанието в Маями в началото на май и освен това записа две отпадания докато беше начело на колоната. Също така, Шарл пропусна и потенциална победа в Монако заради стратегическа грешка на Ферари и трафик пред него на трасето.

Сайнц очаква още скорост от Ферари

Хил допълни, че във Ферари са допуснали „стратегически грешки” плюс някои „грешни стъпки на пилотите”.

Макс: Износването на гумите може да е проблем

„Това означава, че италианците имат нужда от много силен уикенд. Трябва им доминация на трасето, нещо, което този сезон не сме виждали, защото те или са бързи и имат проблеми или нещо се обърква и те не могат да се борят за победите. Определено усещат напрежението от битката с Ред Бул”, допълни Хил.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти