Спанулис беше представен като треньор на новия си клуб

Легендарният гръцки бивш баскетболист Василис Спанулис бе официално представен като нов старши треньор на местния Перистери. 39-годишният Спанулис, който е водещият реализатор в историята на Евролигата, започва нов етап в кариерата си и за първи път ще работи като старши треньор на мъжки отбор. Гъркът приключи състезателната си кариера в Олимпиакос през миналото лято. Тази година той бе треньор на един от съставите на турнира за младежи до 18-години, който съпътства Евролигата.

„Това е нов старт в моя живот. Вълнувам се и се чувствам много добре. Имахме позитивни разговори с ръководството на Перистери и стигнахме до извода, че споделяме сходни визии“, коментира Василис Спанулис на пресконференцията при представянето му.

„Първата цел ще е да напълним залата, но това ще се случи само, ако играем атрактивен баскетбол, който да привлече хората не само от нашия район, но от цяла Атина. Трябва да покажем своя идентичност и баскетболна култура, която ще се хареса на зрителите“, добави Спанулис, който ще води Перистери в гръцкото първенство и Шампионската лига на ФИБА.

„Винаги съм оставал здраво стъпил на земята. Искам да започна по правилния начин и да се развивам. Перистери е голям отбор, а феновете са важна част от нашата организация. Ще работим сериозно, отдадено и дисциплинирано“, каза още бившия баскетболист.

Той заяви, че е благословен да е работил с именити треньорите като Желко Обрадович и Душан Ивкович, както и някои уважавани гръцки специалисти, но каза, че вече има своя философия. „Всичко е въпрос на дисциплина, здрава работа и честност“, коментира Спанулис.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти