Спанулис беше представен като треньор на новия си клуб

Спанулис беше представен като треньор на новия си клуб

Легендарният гръцки бивш баскетболист Василис Спанулис бе официално представен като нов старши треньор на местния Перистери. 39-годишният Спанулис, който е водещият реализатор в историята на Евролигата, започва нов етап в кариерата си и за първи път ще работи като старши треньор на мъжки отбор. Гъркът приключи състезателната си кариера в Олимпиакос през миналото лято. Тази година той бе треньор на един от съставите на турнира за младежи до 18-години, който съпътства Евролигата.

„Това е нов старт в моя живот. Вълнувам се и се чувствам много добре. Имахме позитивни разговори с ръководството на Перистери и стигнахме до извода, че споделяме сходни визии“, коментира Василис Спанулис на пресконференцията при представянето му.

„Първата цел ще е да напълним залата, но това ще се случи само, ако играем атрактивен баскетбол, който да привлече хората не само от нашия район, но от цяла Атина. Трябва да покажем своя идентичност и баскетболна култура, която ще се хареса на зрителите“, добави Спанулис, който ще води Перистери в гръцкото първенство и Шампионската лига на ФИБА.

„Винаги съм оставал здраво стъпил на земята. Искам да започна по правилния начин и да се развивам. Перистери е голям отбор, а феновете са важна част от нашата организация. Ще работим сериозно, отдадено и дисциплинирано“, каза още бившия баскетболист.

Той заяви, че е благословен да е работил с именити треньорите като Желко Обрадович и Душан Ивкович, както и някои уважавани гръцки специалисти, но каза, че вече има своя философия. „Всичко е въпрос на дисциплина, здрава работа и честност“, коментира Спанулис.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти