Маклафлин подобри собствения си световен рекорд

Олимпийската шампионка Сидни Маклафлин подобри собствения си световен рекорд на 400 метра с препятствия за жени по време на шампионата на САЩ по лека атлетика в Юджийн.

22-годишната Маклафлин спечели финала с време 51.41 секунди и подобри досегашното си върхово постижение от 51.46, което постави на Олимпиадата в Токио миналата година.

Запитана от репортери как ще отпразнува рекорда, Маклафлин отговори шеговито: "Ще хапна истинска храна, стига с тези зеленчуци. Искам чийзбургер, палачинки".

В последното си участие на шампионата на САЩ по лека атлетика в кариерата си най-титулуваната лекоатлетка Алисън Феликс завърши шеста в бягането на 400 метра с 51.34 секунди. Първа финишира 19-годишната колежанка Талита Дигс с 50.22 секунди.

Но фокусът бе върху 11-кратната олимпийска и 18-кратна световна медалистка Алисън Феликс, която прекратява кариерата си в края на сезона, а последното й състезание се очаква да бъде в родния й Лос Анджелис през август.

"Мисля непрекъснато какво следва оттук-нататък. За първи път не усещам желание да се боря за победа на пистата. Мисля, че съм в добра позиция да участвам на смесената щафета на Световното другия месец", каза Феликс.

При мъжете на 400 метра спечели Майкъл Норман с най-добър резултат в света за сезона - 43.56 секунди.

Най-добро време за сезона даде и световната рекордьорка Кендра Харисън във финала на 100 метра с препятствия - 12.34 секунди.

Маклафлин постигна третото най-бързо време в историята на 400 м/пр

Шампионатът в Юджийн е и квалификация за Световното първенство на същата писта другия месец, като първите трима във всяка дисциплина се класират за шампионата на планетата.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти