Берое обърна Спартак (Плевен) в контрола

Отборът на Берое записа победа в първата си контролна среща от предсезонната подготовка, като се наложи с 2:1 над Спартак (Плевен) в проверка, играна в Тетевен. 

Плевенчани започнаха по-добре срещата и откриха резултата още в петата минута с попадение на Преслав Антонов, който се разписа с удар от наказателното поле. До края на полувремето и двата тима имаха своите шансове да променят резултата, но нов гол така и не падна. Берое обърна развоя на мача в началните минути на втората част. Спас Георгиев отбеляза още в първата атака за полувремето и изравни резултата с хубав диагонален удар. В 52-ата минута Серкан Юсеин даде преднина за "зелено-белите" след заучено статично положение и асистенция на Симеон Мечев. До края на мача и двата тима извършиха много промени в съставите си, а по-чистите положения бяха пред вратата на Спартак. Следващата проверка на Берое е на 28 юни (вторник) срещу Янтра (Габрово). 

"Това е първа контрола за нас. Ние много късно започнахме подготовката и в този мач търсихме съвсем други неща, не резултат. Доволен съм от старанието на всички. Надявам се проблемите да се разрешат", коментира след мача треньорът на Берое Петър Хубчев.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти