Рууни приключи с мъките си в Дарби Каунти

Уейн Рууни напусна мениджърския пост на изпадналия в Първа лига Дарби Каунти година преди изтичането на договора си. Бившият национал на Англия водеше “овните” в един от най-тежките периоди в историята им, като за него това беше първи тим като наставник.

Той пое отбора през ноември 2020 г., като до този момент все още беше активен футболист. С доста усилия той спаси Дарби от изпадане от Чемпиъншип през въпросната кампания - 2020/21 г.

Рууни обаче не успя да спаси "овните" от изпадане в Лига 1 през завършилия наскоро сезон, когато на тима бяха отнети цели 21 точки заради финансови проблеми и клубът беше поставен под административно управление. Без наказанието тимът, който бе съставен почти изцяло от млади играчи, щеше да запази мястото си в Чемпиъншип.

"Дойде време да напусна клуба. Всички тук направиха всичко по силите си, за да ме убедят да остана, но аз съм взел вече решение за себе си", каза бившият нападател на Манчестър Юнайтед.

"Времето ми в клуба бе истинска въртележка и преминах през много върхове и спадове. Мисля обаче, че сега е време да дойде нов човек - някой, който не е засегнат от случилото се през последните 12 месеца и е пълен с енергия", обяви Рууни.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти