България отстъпи на Израел при жените

Женският национален отбор на България отстъпи с 0:2 от Израел в световна квалификация, играна на стадион "Локомотив" в Пловдив. "Лъвиците" имат още два мача до края на кампанията. Предстои гостуване на Израел и домакинство на Германия. 

В началото двубоят беше равностоен и двата тима не успяваха да създадат нещо интересно пред противниковата врата. Футболистките на Израел бяха малко по-активни от нашите момичета но пък правеха доста греши пасове пред наказателното поле. Първият по-опасен удар беше на сметката на Израел. Мариан Авад пробва шут от далечна дистанция, който мина на метър от горната врата. В 29-ата минута гостите поведоха в резултата след грешка на вратарката Роксана Шаханска. Те сбърка при подаването си и ритна топката към Ноа Селимходжич, която стреля от движение от около 25 метра и прехвърли Шаханска. 

В 32-ата минута резултатът стана 2:0 след страхотна атака на Израел. Дълго подаване намери Шира Елинав на дъгата на наказателното поле. Тя с едно докосване отклони към Еден Авитал, която с финт преодоля Шаханска и реализира. В 54-ата минута Ивана Найденова отправи първи удар за България, твърде слаб. В 61-ата минута футболистка на Израел направи срамен пропуск. Появилата се от резервната скамейка Хюнтер Аслин Мор стреля в аут на метър от голлинята и при опразнена врата. В 75-ата минута Лора Петрова нанесе мощен шут, който Амит Беилин отрази, като до края на срещата не се стигна до други голови опасности. 

Още от Национални отбори

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти