Елиуд Кипчоге и "ИНЕОС" откриват колоездачна академия в Кения

Отборът "ИНЕОС" и настоящият световен рекордьор в мъжкия маратон Елиуд Кипчоге ще открият колоездачна академия в Кения, съобщава агенция Ройтерс. Целта е да бъде използвана известната издръжливост на местните спортисти в нови дисциплини.

Академията, за която ще се грижи нидерландската мениджърска агенция "Глобал Спортс", ще носи името "Колоездачна академия ИНЕОС Елиуд Кипчоге" и ще бъде базирана в Каптагат. Там е и тренировъчният център на лекоатлетическия отбор на Кипчоге.

"Работим заедно с огромния потенциал на източноафриканските бегачи на дълги разстояниq от над 30 години. Тяхната издръжливост и техният талант са пред очите ни от толкова дълго време. Смятаме, че Каптагат е перфектното място за развитие на колоездачи", заяви директорът на академията Валентин Тров.

Африканското колоездене направи първия си голям пробив на международната сцена през миналия месец, след като еритреецът Биниам Гирмей стана първият тъмнокож африканец с етапна победа на обиколката на Италия.

"Знаем, че местните спортисти имат талант. Видяхме това наскоро с Биниам Гирмай. Той написа нова страница в историята, след като успя да спечели етап в колоездачната обиколка на Италия. Видях със собствените си очи как това вдъхнови младежите в Каптагат", заяви директорът на ИНЕОС Дейв Брейлсфорд.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти