Младок на Ред Бул ще тества за Макларън тази седмица

Пилотът от академията на Ред Бул Джехан Дарувала ще седне зад волана на миналогодишния болид на Макларън по-късно тази седмица. Индиецът ще вземе участие в двудневен тест на британската писта „Силвърстоун“, където следващата неделя ще се проведе надпреварата за Гран При на Великобритания.

В момента 23-годишният пилот се състезава във Формула 2, където от началото на годината има записани пет подиума, но нито една победа в първите шест състезателни уикенда. След тях той заема третото място в генералното класиране с актив от 73 точки и пасив от цели 59 спрямо лидера Фелипе Другович.

За Дарувала сезон 2022 е общо третият във Формула 2 и почти сигурно негов последен в шампионата. Много е вероятно ако той не успее да си гарантира място във Формула 1 догодина да потърси алтернативно развитие на своята кариера.

В момента във Формула 2 освен Дарувала участващ още четирима пилоти от акдемията на Ред Бул. Сред тях съотборникът на индиеца в Према – Денис Хаугер, Юри Випс, Лиам Лоусън и Аюму Иваса. От тях само Хаугер и Лоусън са печелили през сезона, като действащият шампион във Формула 3 – Хаугер има две победа, а Лоусън – една.

Сезонът във Формула 2 също ще продължи следващата седмица с две състезания на „Силвърстоун“.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти