Трикратна олимпийска шампионка пропуска остатъка от сезона

Трикратната олимпийскаи четирикратна световна шампионка в хвърлянето на чук Анита Влодарчик (Полша) ще пропусне остатъка от сезона, информират местните медии.

36-годишната Влодарчик обяви, че във вторник е претърпяла успешна операция на лявото бедро заради мускулно разкъсване, което получи по-рано този месец.

"Лекоатлетическият ми сезон завърши. Вярата и оптимизмът не са ме напуснали. Сега ме очаква много работа в периода на рехабилитация. Ще направи всичко възможно, за да се завърна отново на върха", написа смелата полякиня в “Туитър”.

На Игрите в Токио през миналата година тя стана първата лекоатлетка в индивидуалните дисциплини с три поредни олимпийски златни медала.

Влодарчик, която има четири световни и четири европейски титли, получи травмата при необичайни обстоятелства през миналата седмица. Тя пострада при гонитба на крадец, който се опитвал да влезе с взлом в личния й автомобил.

Полякинята няма да може да участва на Световния шампионат в Юджийн (САЩ) през следващия месец, както и на Европейското първенство в Мюнхен през август.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти