Биното: Ще ни трябва време, за да анализираме всичко

Шефът на Ферари Матиа Биното заяви, че тимът ще има нужда от повече време, за да анализира причините за двойното отпадане днес – заради повреди Шарл Леклер и Карлос Сайнц не успяха да стигнат до финала в Баку.

„Това, което стана днес в Баку е тревожно – призна Биното. – Още преди това състезание говорихме, че надеждността е също толкова важен фактор, колкото и скоростта. Все още обаче нашият автомобил F1-75 не е достатъчно надежден. Чака ни още много работа.”

Първо обаче трябва да бъдат открити причините за двойното отпадане.

Верстапен с 5-та победа за сезона във Формула 1, двойно отпадане за Ферари в Баку

„Не всички проблеми се откриват бързо, така че ще ни трябва време да анализираме всичко, което се случи този уикенд, особено в хода на състезанието. Все още нямам отговор на въпроса какво точно се случи днес.”

Леклер: Не мога да опиша колко съм разочарован

Все пак, Биното потвърди, че повредата на Шарл днес е била различна от тази в Барселона и заяви, че Сайнц е спрял заради дефект в хидравликата. По отношение проблемите със задвижващите системи на клиентските отбори и отпаданията на Гуаню Джоу и Кевин Магнусен, Биното също отговори, че и за тези проблеми ще е нужно време те да бъдат анализирани и обяснени.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти