Зверев обяви първите резултати от изследванията на глезена си

Световният номер 3 Александър Зверев публикува информация в социалните мрежи за първоначалните резултати от медицинските изследвания на десния му глезен, който пострада злощастно в полуфиналния дуел на “Ролан Гарос” срещу Рафаел Надал. 

“Пътувам към вкъщи. На база първите медицински изследвания имам няколко скъсани сухожилия на десния глезен. В понеделник летя за Германия и там ще направя допълнителни изследвания, за да определим най-добрия начин за възстановяване”, написа Зверев и благодари за многобройните съобщения в израз на подкрепа.

Въпреки че инцидентът се случи точно преди началото на тайбрека на втория сет, двамата с Надал към този момент бяха играли цели 3 часа и 7 минути. 

Независимо от контузията и потенциалния шанс Зверев да пропусне “Уимбълдън”, то той ще се изкачи на второ място в световната ранглиста още преди началото на турнира - 13 юни, а на 27-ми започват мачовете на "свещената трева". Пред него ще бъде само Даниил Медведев, тъй като Новак Джокович ще загуби служебно 2000 точки от актива си.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти