Благотворително бягане с големи награди очаква Варна в края на май

На 28-ми май (събота) ще се проведе третото издание на благотворителното бягане Dentaprime Runcity в град Варна. Всички начинаещи ентусиасти и любители на бягането могат да предизвикат себе си и да участват в томболата за големите награди. За всеки бягащ, Дентапрайм заедно с местни и чуждестранни партньори ще дарят по 5 лв за новия терапевтичен център на фондация Карин Дом.

“Имаме нужда от подобни инициативи, които възпитават не само тялото, но и сърцето! Благодаря от сърце на Дентапрайм,че избраха Карин Дом и обзавеждането на новия терапевтичен център като кауза на тазгодишното благотворително бягане!" - споделя г-жа Борислава Черкезова, изпълнителен директор на фондация Карин Дом.

Събитието е традиция, посветена на здравето и активния начин на живот, и се организира от стоматологична клиника Дентапрайм Варна съвместно с iRun. След две години пауза, поради пандемичните условия, участниците могат отново да се насладят на дългоочакваното събитие безплатно. В предишните издания се включиха участници не само от Варна и България, но и от съседни държави - Румъния и Сърбия, като тази година организаторите ще посрещнат още по-голям брой бегачи, превръщайки събитието в едно незабравимо изживяване.

В благотворителното бягане могат да се включат желаещи от всички възрастови групи, а за целта са предвидени различни дължини в четири дисциплини: 400 м, 2 км, 5 км и 10 км. С цел да мотивират повече хора да спортуват и да водят здравословен начин на живот, Дентапрайм и партньори са предвидили атрактивни награди: почивка на остров Мавриций, почивка в Анталия и посещение на Дисниленд. Големите награди, както и още редица предметни награди, ще бъдат раздадени на томбола, за да дадат равен шанс на всички участници, без значение от спортната им подготовка. За да се поддържа духа на участниците и гостите на събитието, Dentaprime Runcity включва множество съпътстващи забавления и дейности - музика, загрявка преди старта, уроци по зумба и Strong на живо, йога, детски игри и многобройни изненади.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти