Конте: Удивително е с какво спокойствие Ливърпул се справи в трудна ситуация

Мениджърът на Тотнъм Антонио Конте смята, че отборът му е много добре подготвен за съботното гостуване на Ливърпул. Италианецът се изказа с огромно уважение към съперника, като призна, че е останал удивен от спокойствието, с което мърсисайдци са се справили, след като изоставаха с 0:2 от Виляреал в реванша от полуфиналите на Шампионската лига.

„Със сигурност знаем, че в момента Ливърпул е в много добра форма. Гледах мача с Виляреал. Спокойствието, което тимът показа в трудна ситуация, бе нещо удивително. Заедно с Манчестър Сити те са един от най-добрите отбори в света. Подготвихме се много добре за мача. Трябва да сме много добри без топка, да бъдем добри в защита, но ако искаме да спечелим, трябва да бъдем добри и когато владеем топката. Казах това на играчите. Трябва да изиграем добър двубой, без да се страхуваме от напрежението.

Мисля, че срещу тези влиятелни отбори е важно във всеки да има желание да намери начин да спре съперника. Поради тази причина успяхме да го направим два пъти срещу Манчестър Сити, а срещу Ливърпул записахме равенство у дома.

Серхио Регилон все още не е тренирал с отбора. До края на сезона остават две седмици, така че не съм сигурен дали ще може да се завърне“, заяви Конте на днешната си пресконференция.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти