Строл уволни големия шеф на Aston Martin

Главният изпълнителен директор на Aston Martin Тобиас Мьорс е освободен от поста, считано от днес, потвърди британската автомобилна компания, в която основен акционер е канадският милиардер Лорънс Строл. Мястото на Мьорс заема Амедео Фелиса, бивш главен изпълнителен директор на Ferrari, който е член на борда на директорите на Aston Martin от 2021 година. Фелиса е инженер, работил е 26 години в Маранело, а през 2016 година се пенсионира.

Мьорс управлява Aston Martin по-малко от две години, като преди това беше шеф на подразделението на Mercedes - AMG. Той ще остане в компанията до юли, но в качеството му на съветник на Фелиса.

Слуховете за напрежение между Мьорс и Строл се появиха още преди месеци, като в последно време компанията напуснаха някои важни фигури, а Лорънс не е бил съгласен с посоката на развитие на Aston Martin. 

Лорънс Строл: В Астън Мартин няма проблеми

Другата промяна на върха на компанията е назначаването на Роберто Федели за главен технически директор, като той също за последно е работил във Ferari, където беше начело на проекта SF90 Stradale - първият сериен хибриден модел на компанията.

Шумахер: Строл по-добре да си намери ново хоби

От компанията уточниха, че промените няма да се отразят по никакъв начин на отбора на компанията във Формула 1.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти