Перес: Мога да се боря за титлата

Мексиканският пилот на Ред Бул Серхио Перес обяви, че ще се опита да се включи в битката за световната титла във Формула 1 този сезон. Перес пристигна в тима за миналия сезон и се справи отлично с ролята си на №2 на Макс, но преди началото на настоящата кампания обяви, че също иска да се бори за първото място в крайното класиране.

Медиите и анализаторите обаче смятат Перес за твърдо номер 2 в тима и досега от Ред Бул не са демонстрирали и един довод в полза на тезата, че Серхио може да получи повече шансове за успех от настоящия световен шампион Макс Верстапен.

Перес обаче заяви, че той не е изпълнява поддържаща роля в тима.

“Никой не ми е казвал, че съм втори пилот - обясни Перес пред Fox Sport Мексико. - Мисля, че това ще е неуважително към мен и кариерата ми да се смята, че съм във Формула 1 и не се стремя към нищо или пък съм втори пилоти. Искам да победя Макс и това важи и за моите инженери. Това важи и за отношението на Макс към мен, така се създава невероятна атмосфера в тима.”

Серхио Перес загуби каската си по пътя към Маями

Перес бързо се върна към темата за световната титла.

В Ред Бул решават през лятото за Перес

“Аз се състезавам във Формула 1, тъй като знам, че мога да побеждавам и да съм шампион - допълни мексиканецът. - Не се налага да доказвам нищо на никого, трябва да докажа на себе си, че мога да го направя. Не искам просто да печеля състезания, искам да стана световен шампион.”

Серхио намери и интересна гледна точка към заповедите от бокса в Ред Бул, които може би ще станат реалност към края на сезона.

Верстапен не приема Перес за лидер на Ред Бул

“Ако от бокса ми кажат да пусна Макс напред в състезанието, в което мога да стана световен шампион, тогава ще имаме проблем, но досега това не се е случвало - обясни Перес. - Ред Бул ми дават шанс да се боря за световната титла, никой не ми е казал, че трябва да стоя зад Макс. За нас няма нищо по-хубаво от това да се боря за титлата с Макс, тъй като така Ред Бул ще е начело.”

Перес също така обясни и защо е помагал на Верстапен.

“Помогнах на Макс в Абу Даби в края на миналата година, ще го направя отново, ако е необходимо - беше категоричен пилотът. - Ако вече не мога да се боря за титлата и тимът ме помоли за помощ, ще направя всичко, което е по силите ми. Затова сме съотборници.”

Още от Моторни спортове

Виж всички