Фрайбург продължава да мечтае за Шампионска лига след шоу със седем гола срещу Хофенхайм

Фрайбург постигна изключително драматична победа с 4:3 в гостуването си на Хофенхайм в двубой от 32-ия кръг на Бундеслигата. В изпълнения с цели седем гола спектакъл за победителите точни бяха Роланд Шалай (23’), Кристиан Гюнтер (51’), Лукас Хьолер (70’) и Ву-Йонг Джеонг (73’), а за домакините се разписаха Андрей Крамарич (32’), Анджело Щилер (49’) и Жоржиньо Рутер (85’).

Гостите от Фрайбург успяха да поведат в резултата в 23-ата минута, когато Роланд Шалай пое добре подаване в наказателното поле, успя да се освободи от опеката на бранителите и прати топката в мрежата за 0:1. Хофенхайм достигна до изравнително попадение в 33-ата минута, когато отлично центриране отляво на Раум намери Крамарич напълно непокрит в наказателното поле и за него не бе проблем да прати топката в мрежата за 1:1.

Домакините успяха да излязат напред няколко минути след началото на втората част, когато Анджело Щилер бе намерен отлично в пеналтерията и той не срещна проблем да я прати в десния ъгъл за 2:1. Тяхната радост обаче трая малко повече от минута, след което Кристиан Гинтер със страхотен удар възстанови равенството за 2:2. Малко след това Винченцо Грифо пропусна да изведе Фрайбург напред от непосредствена близост. Именно това се случи в 71-ата минута, когато отново Гинтер центрира отлично от корнер, а Холер прати за трети път топката в мрежата на Оливър Бауман.

По-малко от две минути по-късно играчите на Кристиан Щрайх поведоха с 2:4 след далечно подаване на Ву-Йонг, той напредна и залъга бранител, след което отбеляза. Хофенхайм намали своето изоставане в 84-ата минута, когато Жоржиньо Рутер направи отличен пробив, пусна вляво към Давид Раум, а центрирането му бе засечено именно от вклинилия се вече на метър от голлинията Рутер за 3:4.

С тези три точки Фрайбург отново заема четвъртото място с 55 точки и продължава да държи в ръцете си възможността догодина да играе в Шампионската лига, а Хофенхайм е осми с 46 точки.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти