Алегри: Много съм бесен, че не се борим за титлата

Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри призна, че в отбора има за какво да съжаляват през този сезон, но също така добави, че е видял и някои положителни неща в представянето на “бианконерите”.

Аниели гарантира оставането на Алегри и разясни за напускането на Дибала

“Ако трябва да избера наш мач, който да се изиграе отново, това е този, след който отпаднахме от Шампионската лига. Трябва да помним грешките, които правим. Но имаше и някои позитивни неща. Няма смисъл да мислим как ще свърши сезонът. Необходимо е да спечелим 4 точки в оставащите мачове, за да си гарантираме участие в ШЛ, както и да изиграем финала за Купата по най-добрия възможен начин. Бях много доволен от думите на президента. Юве спечели много през последните години и беше доста добър в Европа, като винаги играеше важна роля в ШЛ. Тази година имаме добра основа и трябва да бъдем готови за догодина. През този сезон работихме добре всички заедно, опитвайки се да анализираме грешките, които допуснахме. На прав път сме, но този до триумфа е дълъг, защото само един отбор го постига. Много съм бесен, че не се борим за титлата.

Президентът е прав - ако не печелиш, изпитваш съжаления. Беше ни трудно. Сега имаме възможността да се конкурираме с Наполи за третото място и ще се опитаме да го спечелим. Нека погледнем и позитивните неща. След начина, по който започна сезонът, мисля, че Юве направи и добри неща. Не бива да отписваме сезон, в който можем да се класираме за ШЛ. Можехме да се справим и по-добре, но има и позитивни неща през тази година. Няма отбор, който абсолютно да доминира в първенството. Това си има и добра страна, защото така има по-голям баланс и е приятно да видим как ще приключи всичко. Ако завършим трети, това ще бъде от голямо значение, защото на 10 януари бяхме на лоша позиция в класирането. Нека видим дали ще задминем Наполи, който до предишния кръг се бореше за Скудетото”, коментира Алегри на пресконференцията си преди утрешния мач срещу Венеция.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти