Стоян Владков и Милица Мирчева спечелиха националните титли по офроуд бягане

Стоян Владков от Локомотив Дряново и Милица Мирчева от Атлет Мездра спечелиха титлите от Националния шампионат по офроуд бягане, който се провежда този уикенд в село Бистрица край София.

На 6,5-километровата дистанция при мъжете Владков триумфира с време от 45:18 минути. Той изпревари с 18 секунди Димчо Мицов (Рилски атлет Самоков) и с 1:19 минути Йоло Николов (Атлет Мездра).

При жените Мирчева стигна до победата с резултат от 56:54 минути. Втора остана Маринела Нинева от Локомотив Дряново с 59:03 минути, а бронзът стана притежание на друга атлетка на дряновския клуб - Елена Димитрова, която финишира за 1 час, 2 минути и 50 секунди.

При младежите до 20 години спечели Николай Кауфман от Атлет Мездра. Той премина 5-километровото трасе за 42:55 минути. Втори и трети останаха Здравко Колев и Тервел Драгоев, и двамата от Мисионис Търговище. При девойките до 20 години първа е Ренета Ненкова (Мисионис Търговище) с резултат от 53:10 минути. Ивайла Василева от Стратеш Атлетик Ловеч и Виктория Тодорова от ЦСКА заеха второто и третото място.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти