Над 200 деца ще се състезават на стадион „Васил Левски“ утре

Повече от 10 клуба от цяла България ще имат представители в първото издание на турнира по лека атлетика Darko Team Baby Cup. Надпреварата е за деца на възраст от 4 до 13 години и ще се проведе на стадион „Васил Левски“ на 30 април 2022 година, събота от 10:00 часа.

Състезанието ще бъде съчетание между лека атлетика и упражнения от програмата "Детска Атлетика" на световната федерация.Участниците ще проведат обща загрявка с осата Дарко с музика и упражнения, а след това ще се състезават на 50 метра или 60 метра, според възрастовата им група.

Осата Дарко е талисман на софийската школа Darko Team, която е организатор на състезаниетo. Турнирът се провежда със съдействието на Българската федерация по лека атлетика.Всички атлети ще получат стартови номера и сертификат за участие, а най-бързите във всяка възрастова група ще бъдат наградени с медали и подаръци.Състезанието е част от дългосрочната мисия на Дарко Тим да популяризира леката атлетика сред подрастващите. Клубът е сред водещите в София като се грижи за подготовката на близо стотици деца на четири бази в столицата.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти