Бивш отбор на Стоичков стана шампион на страната си за пети пореден път

Мамелъди Съндаунс спечели титлата на Южна Африка за пети пореден сезон, след като завърши 0:0 с Кейп Таун Сити. Точката увеличава актива на Съндаунс на 58 след 28 изиграни кръга и те математически няма как да бъдат изместени от Роял АМ, който е втори с 45. Кейп Таун Сити и Орландо Пайрътс си поделят третото място с по 41. Миналата седмица тимът изненадващо отпадна на четвъртфинал в Африканската Шампионска лига с общ резултат 2:3 от Петро Луанда (Ангола).

След първо полувреме без особени опасности пред двете врати, Мамелъди можеше да загуби 4 минути преди края. Но след като получи топката на чиста позиция, Мдудузи Мданцане стреля в аут. В добавеното време обаче и шампионите можеха да стигнат до победата, след като Гастон Сирино проби по дясното крило и центрира опасно. В наказателното поле на гостите се разрази истинско меле, но в крайна сметка защитата изчисти и запази нулевото равенство.

Мамелъди Съндаунс е собственост на един от най-богатите хора в Африка – Патрис Моцепе. 60-годишният собственик на предприятия в минната промишленост наскоро беше избран за президент на Конфедерацията на Африка по футбол. Клубът има 12 титли в Премиер лигата на Южна Африка, както и още три титли в Националната сокър-лига – първенство по време на разцеплението на местния футбол през 90-те години. През сезон 2009/2010 старши треньор на този клуб беше българската футболна звезда Христо Стоичков, успял да класира отбора на второ място в първенството.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти