Рангник за протеста на феновете, Тен Хаг и петимата отсъстващи

Временният мениджър на Манчестър Юнайтед Ралф Рангник коментира протеста на група фенове, които по-рано днес са проникнали на клубната база, за да изразят негативното си отношени срещу собствениците и представянето на играчите в последно време. Германецът заяви, че е нормално привържениците да са недоволни от класирането и показното в двубоя с Евертън. Рангник добави, че не знае дали наистина клубът се е разбрал с Ерик тен Хаг за това нидерланецът да стане следващия мениджър на „червените дяволи“.

"Всички знаем, че футболът е игра, в която има много страст и емоции. Разбирам, че нашите фенове са недоволни от класирането и представянето ни в двубоя с Евертън. Аз обаче все още вярвам, че нашите привърженици са едни от най-добрите в Англия, а може би и най-добрите. Докато протестират по мирен начин и продължават да ни подкрепят на стадиона, те имат правото да изразят своето мнение.

Имахме моменти, в които играехме добре. Мисля, че имаше доста мачове, в които играхме добре и го правехме като отбор. Това, което досега не сме успели обаче, е да го направим за по-дълъг период от време. Разочарован съм именно от това.

Не знам дали клубът вече се е разбрал с Тен Хаг. Моят отговор ще бъде същият, какъвто бе и този на Тен хаг. Концентриран съм върху утрешния мач. Всички знаем, че той е добър мениджър, който свърши чудесна работа в Аякс и бившите си клубове. Сега обаче няма смисъл да ви казвам какво е мнението ми за който и да било друг треньор.

Петима играчи пропускат утрешния мач, а вероятно и следващите срещи. Това са Фред и Скот Мактоминей, Рафаел Варан, Шоу, който претъпя операция за премахване на винтове от крака, и Единсон Кавани. Всички те са аут за утре. Шоу ще бъде извън игра поне за четири седмици, а може би дори за пет, така че мисля, че трудно би взел участие в някой от оставащите седем мача", заяви Рангник на пресконференцията си преди утрешния двубой с Норич. 

Още от Футбол свят

Виж всички