Марсилия надви Монпелие за четвърта поредна победа

Марсилия спечели с 2:0 домакинството си на Монпелие от 31-ия кръг на френската Лига 1. Домакините на "Велодром" пречупиха съперника с ранни голове и записаха четвърта поредна победа в актива си.

Възпитаниците на Хорхе Сампаоли откриха резултата в 9-ата минута. Тогава Амин Ари получи пас зад защитата, напредна на скорост и подаде за Бамба Денг, за когото остана просто да вкара топката в опразнената врата.

В 17-ата минута резултатът бе удвоен. Денг бе спънат за дузпа. Първоначално съдията подмина ситуацията, но след намесата на ВАР се видя, че има нарушение и реферът посочи бялата точка, а Дженгиз Юндер бе точен за 2:0.

Монпелие стигна до най-добрата си възможност за гол в 51-ата минута, когато груба грешка в защитата на домакините подари топката на Тежи Савание, който очи в очи с вратаря не успя да вкара.

Гостите завършиха мача в намален състав, след като в 90-ата минута вратарят Йонас Омлин напусна наказателното си поле и спъна откъсващия се срещу него Луиш Енрике, за което получи директен червен картон.

Така Марсилия се поздрави с победата и с 59 точки заема 2-ото място в класирането, като изостава на 12 от лидера ПСЖ. Монпелие пък се намира в средата на таблицата на 11-ото място с 41 точки.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти