Артета разкри, че контузията на Партей е сериозна

Мениджърът на Арсенал Микел Артета разкри, че контузията, която Томас Партей получи срещу Кристъл Палас, е сериозна и халфът със сигурност ще пропусне няколко седмици, като все още не е ясно дали ще може да играе отново през този сезон. Това е вторият голям удар за „топчиите“, след като преди няколко дни стана ясно, че Киърън Тиърни също е аут до края на кампанията, след като се наложи да оперира коляното си.

„Понеделник отмина. Сега очакваме с нетърпение да играем отново пред нашите фенове. Трябва да играем много по-добре. Загубихме мача и двама много важни футболисти. Не можем обаче да плачем, а трябва да продължим да търсим решения.

Контузията на Партей е сериозна. Ще отсъства няколко седмици. Дали ще играе отново през този сезон? Възможно е, но ситуацията може да бъде и друга. В тази зона имаше контузия и преди и затова усети болката веднага.

Не знам дали Киърън Тиърни ще може да се възстанови за плейофа за Световното първенство през юни. Той вчера се оперира. Рано е да разберем как всичко ще се развие.

Дали съжалявам за Обамеянг и Балогън? Не бях чувал този въпрос в последните шест седмици и го бях забравил. Напомняте ми го винаги след загуба. Не бих искал да коментирам подобни неща“, заяви Артета.

Още от Футбол свят

Виж всички