Атлетите ни започват сезона на открито с четири турнира

Четири турнира в България в края на април и началото на май са прелюдия към наситения със състезания сезон на открито през 2022 година.

Дисциплини по хвърляния, скокове и трибой са в програмите на двата турнира, организирани от спортен клуб „Юниверсал“ в София. Първият турнир е на 20 април и е кръстен на една от най-големите атлетки в историята на българската атлетика – Цветанка Христова. Четири са стартовете посветени на коронната дисциплина на Цветанка – диск за мъже, жени, юноши и девойки. Още една дисциплина по хвърляния ще има на националния стадион „Васил Левски“ – копие за жени.

Турнирът ще даде и началото на веригата „А1 атлетика за младежи“ с трибой за родени през 2009-а, 2010-а и 2011-та.

Десетото издание на турнира „Дионисополис“ в Балчик е на 1 май и традиционно ще бъде само с дисциплини по хвърляния. В програмата на състезанието в морския град има всички дисциплини от хвърлянията, както и стартове за подрастващи атлети в тези дисциплини.

Вторият турнир на „Юниверсал“ е 6-ия мемориал Григор Христов на 4 май, който е в памет на най-известният атлетически журналист в България. Състезанието, както всяка година, започва с демонстративни дисциплини за спортни журналисти и приятели на Григор Христов, а след това има трибой за деца. Основните дисциплини на състезанието, което е планирано на стадиона на Национална спортна академия, са скок височина и скок дължина за мъже и жени, както и 110 м с препятствия за юноши под 18 години.

Само четири дни по-късно на градския стадион в Русе ще се проведе международнияттурнир „Младост“, който също е за юноши и девойки под 18 години.

atletikabg.com

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти