Тухел: Мачовете с Реал от миналия сезон не могат да ни послужат за нищо

Мениджърът на Челси Томас Тухел смята, че по никакъв начин двубоите срещу Реал Мадрид от полуфиналите на Шампионската лига през миналия сезон не могат да помогнат на него и отбора му за предстоящите мачове срещу същия съперник. Утре "сините" приемат лидера в Ла Лига на "Стамфорд Бридж" в първи 1/4-финален сблъсък от надпреварата, в която Челси продължава да защитава трофея си.

"Мисля, че мачовете с Реал от миналия сезон не могат да ни послужат за нищо. Честно. Не съм ги гледал покрай подготовката за предстоящия двубой. Не гледаме мачове от миналата година. Ще искаме да покажем реакция след представянето ни в събота.

Реал спечели Шампионската лига три път поред, а това е невероятно труден турнир.

Бензема беше един от най-подценяваните играчи в света. Сега вече може би не е така и той го заслужава. Видяхте какво се случва с отбора, когато той не играе, например в Ел Класико. Бензема, Лука Модрич, Тони Кроос, Каземиро... те движат Реал през всичките тези години. Те са големи личности и аз съм им фен. Но не и днес и утре", заяви Тухел на днешната си пресконференция. 

Германецът коментира и ситуацията със своя колега Карло Анчелоти, който за момента остава в Мадрид, тъй като е дал положителен резултат и на последния тест за коронавирус. "Почти съм сигурен, че той може да говори с отбора и да дава наставления на играчите. Винаги обаче е хубаво да бъдеш на място и да имаш директно влияние. Като треньори, ние обичаме да сме в средата на групата и да комуникираме с играчите с усмивка и с думи. Надявам се, че той ще успее да дойде. Имам информация, че ще се опита да пристигне утре вечер". 

Още от Футбол свят

Виж всички