Холанд под въпрос за сблъсъка с РБ Лайпциг

Старши треньорът на Борусия (Дортмунд) Марко Розе потвърди, че нападателят Ерлинг Холанд е под въпрос за домакинството на РБ Лайпциг в събота в двубой от 28-ия кръг на Бундеслигата, след като пострада в мач на националния тим на Норвегия. На разположение обаче са 17-годишният Юсуфа Мукоко и белгиецът Торган Азар. Розе изрази щастието си от възможността тимът отново да играе пред пълни трибуни, след като Германия вдигна голяма част от ограниченията, наложени по време на пандемията от коронавирус. 

„Най-важното нещо е завръщането на феновете. Наистина очакваме с нетърпение всички на стадиона. Това ще ни даде допълнителен тласък за останала част от сезона. Футболът отново ще бъде такъв, какъвто го познаваме“, заяви Марко Розе. 

Той изтъкна, че някои от състезателите все още не са играли през пълен стадион. „Енергията, която ни дават феновете, носи допълнително вълнение, но ние трябва да го използваме в наша полза. Наистина нямаме търпение. Това се усеща и в съблекалнята. Капитанът Марко Ройс например от няколко дни ходи постоянно усмихнат, защото е развълнуван, че всички билети за мача са разпродадени“, добави старши треньорът на Борусия (Дортмунд). 

„Ерлинг Холанд е под въпрос, глезенът му е доста подут. Ситуацията при Торган Азар изглежда добре, а Мукоко също е опция за мача“, каза още Розе. „РБ Лайпциг е топ отбор, но това не е нещо ново. Имат отлични индивидуални качества и дълъг състав. Чака ни труден мач“, завърши Марко Розе.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти