Има шанс Александър-Арнолд да се възстанови за голямото дерби

Десният бек на Ливърпул Трент Александър-Арнолд може да успее да се възстанови навреме за дербито с Манчестър Сити на „Етихад Стейдиъм“, твърди „Ди Атлетик“. Юрген Клоп разкри преди десетина дни, че английският национал е получил травма на подколянното сухожилие и ще бъде извън игра за няколко седмици. Заради травмата Александър-Арнолд пропусна лагера на „трите лъва“. Той със сигурност няма да бъде на разположение на Клоп за съботния двубой с Уотфорд, както и за гостуването на Бенфика от 1/4-финалите на Шампионската лига. На „Анфийлд“ обаче имат надежда, че така важният за тима играч ще бъде готов за сблъсъка на „Етихад“, който може да се окаже от решаващо значение в битката за титлата.

В момента Александър-Арнолд все още провежда рехабилитацията си в Дубай. Ако всичко е наред, през следващата седмица той ще очаква да получи „зелена светлина“, за да се завърне към пълноценните тренировки на базата в „Къркби“. Юрген Клоп обаче няма да предприема абсолютно никакъв риск, форсирайки завръщането на Трент, в случай че той не е възстановен на 100%.

Очакванията са в двубоя с Уотфорд отдясно на отбраната отново да започне Джо Гомес, който действаше в тази зона и при победата над Нотингам Форест.

Още от Футбол свят

Виж всички