Минарди: Леклер и Верстапен се сражаваха коректно

Бившият собственик на едноименния тим във Формула 1 Джанкарло Минарди коментира битката за победата в Гран При на Бахрейн между Шарл Леклер с Ферари и Макс Верстапен с Ред Бул. Световният шампион отпадна малко преди финала заради повреда, а Шарл и Карлос Сайнц донесоха на Ферари двойна победа на старта на сезона.

„На тестовете новата кола на Ферари изглеждаше като най-надеждната, а двойната победа потвърди добрата работа на екипа от Маранело. Когато напълно новият автомобил е толкова надежден, това е отлична новина за екипа, който може да се насочи към подобряване на скоростта му”, обясни Минарди, който има култов статут сред анализаторите във Формула 1 заради огромните му познания и опит, натрупани през годините. Сега Минарди е президент на пистата „Имола”, където по-късно тази година ще има старт от Формула 1.

Ферари: След 4-5 състезания ще знаем дали се борим за титлата

Минарди акцентира върху успеха на Шарл и двубоя на Леклер и Верстапен, който мина без инциденти, а след финала и двамата пилоти обясниха, че са държали на чистата битка.

Ред Бул: Сбъркахме тактиката на Макс

„Получи се красива и коректна борба – допълни италианецът. – Но Шарл не остави надежди на съперниците си – полпозишън, победа и най-бърза обиколка. Това е отличен резултат за италианския автомобилен спорт, който преживя няколко трудни години. Като фен и президент на „Имола” мога да кажа, че двойната победа на Ферари обещава много хубави неща за италианците.”

Ред Бул: Това е най-лошият кошмар за тима

Минарди допълни, че въпреки техническите проблеми на Ред Бул, тимът разполага със силен автомобил и по скорост не отстъпва на Ферари, което ще ни поднесе още интересни състезания.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти