Ферари: След 4-5 състезания ще знаем дали се борим за титлата

Ферари стартира сезона във Формула 1 с двойна победа в Бахрейн, но в тима смятат, че трябва да минат 4 или 5 състезания, за да са наясно италианците дали ще са реален претендент за световната титла.

Шарл Леклер спечели вчера след оспорвана битка гума до гума срещу световния шампион Макс Верстапен, а Карлос Сайнц взе второто място след отпадането на Макс малко преди финала.

За първи път от средата на 2018 година насам Ферари е начело в класирането, Скудерията няма титла от 13 години насам, а за първи път в кариерата си във Формула 1 Леклер е начело в класирането на пилотите.

Леклер разказа за битката с Макс

„Мисля, че другите отбори са много, много силни – обясни шефът на Ферари Матиа Биното. – Те доказаха това, както в квалификацията, така и в състезанието, но надпреварата се реши от дребни детайли. Съперниците ни имаха проблеми с надеждността на колите, иначе щяха да са още по-бързи.”

Както и преди началото на сезона Биното отказва да приеме, че Ферари са фаворити в битката за титлата и сочи в тази роля Макс Верстапен и Ред Бул.

Предимството на Ферари изненадало Биното

„Не трябва да забравяме, че Макс е световен шампион, той и Ред Бул остават фаворити – допълни швейцарецът. – За да се преборим с тях трябва да продължим на работим на максимума на възможностите ни. Джеда е след седмица и картинката там може да е напълно различна, трябва да изчакаме четири или пет състезания, за да имаме ясна представа дали сме претенденти за титлата или не.”

Крие ли Ферари скорост?

Биното отново акцентира на един детайл от началото на състезанието вчера, който според него показва, че Ферари нямат решаващо предимство.

„В първата серия обиколки, с тежките коли и меките гуми, Макс вървеше с темпото на Шарл, така че няма голяма разлика”, завърши Матиа.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти