Де Хеа остана извън състава на Испания

Селекционерът на испанския национален отбор Луис Енрике остави вратаря Давид Де Хеа извън състава на "Ла фурия" за предстоящите контролни срещи с Албания и Исландия, съобщават световните агенции. На негово място е повикан стражът Давид Рая от Брентфорд. По-рано през седмицата Де Хеа игра цял мач при загубата на Манчестър Юнайтед с 0:1 у дома срещу Атлетико Мадрид на осминафиналите в Шампионската лига. "Червените дяволи" отпаднаха от турнира след общ резултат 1:2. 

26-годишният Давид Рая е роден в Барселона, но игра в Англия. През 2019 година вратарят премина от Блекбърн в Брентфорд. Очаква се Рая да бъде трети избор в състава на Испания след Унай Симон (Атлетик Билбао) и Роберт Санчес (Брайтън). Давид Де Хеа беше резерва на Симон по време на Евро 2020 през миналото лято, където испанците достигнаха до полуфиналите. 

"Ла фурия" приема Албания в Барселона на 26 март, а три дни след това световните шампиони от 2010 година са домакини на Исландия в Ла Коруня. Проверките са част от подготовката на Испания за финалите на Мондиал 2022 в Катар.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти