Прокуратурата обжалва решението на съда по случая "Ята"

Прокуратурата в Хамбург ще обжалва решението на местния съд, с което през миналата седмица бе отказано започването на дело за идентичността на нападателя на Хамбургер ШФ Бакери Ята. "Поисках от прокуратурата незабавно да подаде жалба", каза министърът на правосъдието на Хамбург Йорг Фролих в понеделник. Той добави, че не е наясно с мотивите на съда за решението. 

През декември миналата година прокуратурата във втория по големина германски град обвини Ята, че неговото истинско име всъщност е Бакари Дафе и че е на 25 години, а не на 23, както пише в документите му. Според прокуратурата футболистът е нарушил по четири точки Закона за пребиваване, както и е представил фалшиво удостоверение за личните си данни. 

Ята пристига в Германия през 2015 година като бежанец от Африка. Той казва, че е роден през юни 1998 година в Гамбия, което според прокуратурата му е дало по-голям шанс да остане в Германия, тъй като към този момент е бил непълнолетен. За случая на футболиста се пише още от 2019 година, а през лятото на 2022-а домът на играча на Хамбургер бе претърсен от полицията.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти